Саакашвілі видалив відео, за які його могли притягти до кримінальної відповідальності

09:53, 03.04.2017
Поделиться:
746   0
Саакашвілі видалив відео, за які його могли притягти до кримінальної відповідальності

Саакашвілі видалив відео, за які його могли притягти до кримінальної відповідальності

З YouTube зникли відеозаписи, на яких зафіксовані антидержавницькі висловлювання екс-очільника Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі.

Йдеться про інтерв’ю на МТРК “Чернівці” наприкінці січня 2017 року, та інтерв’ю політика в ефірі 24 телеканалу на початку січня 2016 року.

Зазначені виступи містять заклики, що могли спричинити розпалювання національної ворожнечі серед громадян України, насильницьку зміну та повалення конституційного ладу.

Відеозаписи зникли після того, як адвокат Олег Курчин звернувся до Генеральної прокуратури України з проханням відреагувати на антидержавницькі дії екс-голови Одеської ОДА Михеїла Саакашвілі.

“Саакашвілі, який має великий досвід в політичній сфері, розумів та усвідомлював, що його висловлювання можуть спричинити сутички, протистояння та мітинги проти діючої влади, допускав та мав умисел до зміни конституційного ладу, державної влади.

Оскільки думку Саакашвілі як професіонала в політичній сфері враховує та слухає український народ, критика ним діючої влади може спричинити державний переворот з застосуванням насильства.

Будучи свідомим громадянином України, патріотом, хвилюючись за майбутнє України, за відгуки про Україну на міжнародній арені, працюючи щодня задля світлого майбутнього нашої країни, я не зміг не відреагувати на висловлювання Саакашвілі та прошу Вас перевірити, чи є в діях гр. Саакашвілі Міхеіла кримінальні правопорушення, передбачені ч. 3 ст. 161, ч. 3 ст. 109 КК України”, – звернувся Олег Курчин до Генеральної прокуратури.

Зокрема, екс-президент Грузії закликав “змінювати цю Раду, тому що інакше вони будуть брати гроші, купувати голоси”.

“Звідки беруться гроші? Гроші беруться у державних підприємств. Хто фінансує державні підприємства? Українці з своих субсидій, пенсіонери, студенти, всі зі своїх субсидій», – сказав Саакашвілі.

Політик також додавав, що Україну “залишили напризволяще”, а президент України Петро Порошенко перебував у змові з депутатом-втікачем Олександром Онищенком.

В інтерв’ю на МТРК “Чернівці” наприкінці січня 2017 року Михеїл Саакашвілі продовжив антидержавницьку риторику.

Політик твердив, що він єдиний з усіх представників влади, “хто щось зробив”.

“Я єдиний з моєю групою створювали державу. Щойно вони зрозуміли, що можуть “уривати” менше грошей, і можуть втрачати контроль над ситуацією – їм відразу перестало подобатися”, – запевняв Саакашвілі.

Наразі обидва відеозаписи на сервісі YouTube недоступні.

informator.news

Теги статьи: ОдесаСаакашвілі Міхаел
Автор статьи: Глеб Злобин
Смотреть все новости автора
Версия для печати Послать другу

Лента новостей


loading...
Загрузка...

Наши опросы

В какой стране вы бы хотели жить?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
loose value {javascripts}