ВТБ банк залучив ГПУ до стягнення 3 млрд грн із нардепа фракції Яценюка

19:27, 26.04.2017
Поделиться:
1081   0
ВТБ банк залучив ГПУ до стягнення 3 млрд грн із нардепа фракції Яценюка

ВТБ банк залучив ГПУ до стягнення 3 млрд грн із нардепа фракції Яценюка

Відповідно до ухвали Печерського райсуду м. Києва від 12 квітня, Головне слідче управління Генпрокуратури проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні №42017000000000982 від 28.03.2017 за фактом умисного невиконання рішень суду народним депутатом Денисом Дзензерським (входить у фракцію "Народний фронт", заступник голови комітету Верховної Ради з питань фінансової політики і банківської діяльності).

Згідно з судовими матеріалами, нардеп був поручителем по низці кредитів ВТБ Банку для компаній, пов’язаних з групою «Веста». Як зазначається, через неповернення боргів банк звернувся до Бабушкінського райсуду м. Дніпропетровська з низкою позовів про стягнення з Д. Дзензерського вказаної заборгованості, які були задоволені. Суд вирішив стягнути з відповідача 2,96 млрд грн. Проте, як констатується, ці рішення не виконуються.

Як писав Finbalance, Головне слідче управління Нацполіції здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні №42015000000002815 за фактом учинення службовими особами компаній «Рекуперація свинцю» та «Веста-Дніпро» шахрайства в особливо великих розмірах щодо ВТБ Банку.

Згідно з судовими матеріалами, за даними слідства, службові особи ВТБ Банку давали покази, за якими в 2007 році керівництво групи компаній «Веста» створило та реалізувало «злочинну схему, яка була направлена на заволодіння шляхом шахрайства грошовими коштами в особливо великих розмірах ПАТ «ВТБ Банк», через отримання, не маючи на меті повернення, суб`єктами підприємницької діяльності, що входять до вказаної корпорації кредитів, та реалізацію заставного майна, без відома та погодження на те ВТБ Банку» (цитата).

Акумуляторну групу «Веста» пов’язують з родиною Дзензерських, один з представників якої – Денис Дзензерський – є нардепом. Він – син засновника групи «Веста» - Віктора Дзензерського

У 2011 році корпорація Westa здійснила IPO на Варшавській біржі. Вона була оцінена майже в 190 млн дол (портфельні інвестори придбали 25% акцій компанії за 46 млн дол.).

Між групою «Веста» та кредиторами ще з 2014 року триває боротьба в судах з перемінним успіхом.

За даними держреєстру, ПАТ «Веста-Дніпро» наразі в стані припинення, щодо ТОВ «Рекуперація свинцю» порушено справу про банкрутство.

Теги статьи: Дзензерський ДенисЯценюк АрсенийГПУВТБ Банк
Автор статьи: Павел Немченко
Смотреть все новости автора
Версия для печати Послать другу

Лента новостей


loading...
Загрузка...

Наши опросы

В какой стране вы бы хотели жить?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
loose value {javascripts}