Фальшиводипломники и аферисты з КМДА на службе в Порошенко

20:18, 18.03.2015
Поделиться:
2118   0
Фальшиводипломники и аферисты з КМДА на службе в Порошенко

Фальшиводипломники и аферисты з КМДА на службе в Порошенко

В цьому буремному світі приховати щось – дуже важко. Наша країна – суцільний «фейколенд», купити можна будь-що: від медичних довідок до дипломів, наукових ступенів, військових звань, різноманітних посвідчень та іншого непотребу.

Хтось робить це для задоволення власного «я», комусь потрібний статус та штучне визнання від оточуючих, для когось – це шанс забути про старе...  .... зазвичай, не дуже «приємне» минуле, і прикупити «нову», більш презентабельну, роль аби відповідати запитам сучасності. В цьому буремному світі приховати щось – дуже важко. Рано чи пізно правда випливає. Звичайно, всі ми не ідеальні, і кожна людина має свій «скелет» у шафі. Іноді, це «грішки» молодості, а от що робити, коли «помилки минулого» прямо суперечать засадам та етиці твоєї теперішньої діяльності?  Коли, наприклад, ти опікуєшся питаннями освіти, а у самого диплом – «фейк». Як це сталося із заступником директора Департаменту освіти і науки, молоді та спорту – начальником відповідного управління у КМДА Вадимом Костюченко. 

Якщо переглянути його публічну біографію, то там зазначається, що він має дві вищі освіти: у 2002 році він закінчив Інститут міжнародних відносин, Київського національного університету ім.. Т.Шевченка, а у 2014 році Національну академію державного управління при Президентові України.

Однак, під час перевірки відомостей щодо освіти, наявності у кандидата наукового ступеня та вченого звання,  Колегія, відповідно до  інформації, яку ми отримали з Міністерства освіти і науки, з’ясувала, що диплом Інституту міжнародних відносин був виданий на підставі диплому Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут», який є підробкою. Перевірка показала, що у 1997 році такий студент, як Вадим Костюченко, не був випускником вказаного ВНЗ, а диплом серії ЛО ВЕ №0001912 від 01.03.1997 (реєстраційний номер 9742) університетом взагалі не видавався. 

 

 Це далеко не перша державна посада пана Костюченко. Так, наприклад, з 2004 до 2005 він  працював першим заступником Міністра України у справах сім’ї, дітей та молоді у зв’язках з Верховною Радою України, з 2010 до 2011 - директор Департаменту розвитку сільських територій Міністерства аграрної політики, а в 2011 році призначений на посаду першого заступника голови Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації. Протягом цього часу, він отримував заробітну плату на підставі «липових» даних та дипломів про вищу освіту. Ось такі справи.

 

 І це ж не єдиний випадок у вітчизняній практиці, коли високопосадовець «додумує» собі додаткові привілеї та регалії, аби, мабуть, здаватися кращим, ніж він є насправді. Згадати, хоча б, скандал із екс-міністром юстиції Романом Зваричем, коли журналісти виявили, що він не має докторського ступеня, диплома магістра Колумбійського університету і не був професором Нью - Йоркського університету, як вказувалося в його біографії. Сам Зварич змушений був визнати цей факт, так само як і те, що не має юридичної освіти. Або з міжнародної практики приклад, коли Президент Угорщини Пал Шмітт був позбавлений докторського ступеня за плагіат, причому за роботу 20-ти річної давності. Він, до речі, після цього пішов у відставку. 

 Страшно навіть уявити, скільки ще «псевдо-еліти» є у нашій владі, яка так вміло грає в «нові обличчя», досвідчених реформаторів, експертів з усього на світі та законотворців.
 Ми, до речі,  направили відповідне звернення з проханням роз’яснити, чому такі люди обіймають державні посади до Генеральної Прокуратури і до, власне, голови КМДА Віталія Кличка. 
 Чекатимемо на відповідь. 
 В цьому напрямі ми працюємо інтенсивно. Далі буде..
 

ЛЮСТРАТОР

Теги статьи: Костюченко Вадим КонстантиновичКостюченко Вадим
Автор статьи: Виктор Криченов
Смотреть все новости автора
Версия для печати Послать другу

Лента новостей

30 июня 2024 г.

loading...
Загрузка...

Наши опросы

В какой стране вы бы хотели жить?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
loose value {javascripts}