Ладижинський спиртзавод «Екстра» в руках рейдерів

11:33, 26.08.2016
Поделиться:
1633   0
Ладижинський спиртзавод «Екстра» в руках рейдерів

Ладижинський спиртзавод «Екстра» в руках рейдерів

З приходом Тетяни Ткачик на посаду генерального директора ВАТ «Укрмедпром» почалися серйозні проблеми на Ладижинському спиртзаводі «Екстра». «Ладижинський завод «Екстра» є дочірнім підприємством ДАК «Укрмедпром», що створений постановою Кабінету Міністрів України «Про подальше реформування медичної та мікробіологічної промисловості» № 897 від 05.06.2000 р.

 

 
Новая qhidddiqxdizglv
Тетяна Ткачик
 

 

Як стало відомо, Міністерство охорони здоров’я України видало наказ, згідно з яким назва Державної акціонерної компанії «Укрмедпром» була змінена на Публічне акціонерне товариство «Укрмедпром» і було затверджено нову редакцію Статуту підприємства. На посаду генерального директора призначили Тетяну Ткачик, яка, у свою чергу, видала наказ про звільнення з займаної посади тодішнього директора підприємства «Ладижинський спиртзавод «Екстра» Олега Кошового.

 

 
Новая
Наказ про зміну назви
 
 
Новая
Наказ про призначення Ткачик
 
 
Новая
Наказ на звільнення Кошевого
 

 

Тимчасове виконання обов’язків директора Ладижинського спиртзаводу було покладено на начальника відділу логістики ВАТ «Укрмедпром» Юрія Мудрака. Керівництво спиртзаводу визнало таке рішення МОЗ незаконним і оскаржило його в суді.

Як встановило журналістське розслідування, звільнення директора ДП «Екстра» було незаконним, тому що на підприємство не надходило жодного документа, який підтверджував би зміни в материнській компанії. Дочірньому підприємству і на сьогодні не було надано жодного підтвердження того, що відбулися зміни в материнській компанії і про зміну в ній голови правління.

Провівши невеликий аналіз законів, що регулюють діяльність державних акціонерних компаній, юристи були дуже здивовані тим, що Міністерство охорони здоров’я в 2014 році самостійно прийняло рішення про зміну назви та форми правління ДАК «Укрмедпром». Хоча організаційно-правова форма державного акціонерного товариства може бути змінена тільки постановою Кабінету міністрів України.

Тетяна Ткачик раніше вже вчиняла тиск на Ладижинський спиртзавод через ДП «Укрспирт», який відмовив заводу «Екстра» у погодженні продажу продукції, через що підприємство змушене було припинити свою роботу. Сьогодні на заводі працює трохи більше 20 чоловік (раніше тут працювало 106 осіб). Як стало відомо пізніше, до державного реєстру були внесені зміни щодо керівництва Ладижинського спиртзаводу, а саме реєстрація його нового директора.

На сьогоднішній день, Ладижинський спиртзавод знаходиться у стані невизначеності. Відбувається рейдерське захоплення підприємства під керівництвом директора ВАТ «Укрмедпром» Тетяни Ткачик, тому представники товариства написали звернення до Генеральної прокуратури України, СБУ та правоохоронних органів. 

Олег Вєтров

ГЛАВК

Теги статьи: Ткачик ТетянаСпиртзавод ЕкстраЛадижинський спиртзавод
Автор статьи: Виктор Криченов
Смотреть все новости автора
Версия для печати Послать другу

Лента новостей


loading...
Загрузка...

Наши опросы

В какой стране вы бы хотели жить?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
loose value {javascripts}