Заступник Кличка Поворозник кришує квартирних шахраїв

18:53, 10.04.2017
Поделиться:
919   0
Заступник Кличка Поворозник кришує квартирних шахраїв

Заступник Кличка Поворозник кришує квартирних шахраїв

«Брехня, замурована під маскою правди, здається правдоподібною і щирою, але несподівано маска з брехні дає маленькі тріщинки.

Правда повільно просочується і збільшує тріщини в брехні ... У якийсь момент стіна з брехні починає розвалюватися і ... потік правди спрямовується в цей жорстокий світ» – це словаіз «Піноккіо» (Pinocchio), де за сюжетом унікальний хлопчик був дерев’яною лялькою-маріонеткою, а добра фея оживила його, щоб насолоджуватися людським життям за умови, що він буде хоробрим і чесним, а також за сюжетом цей хлопчик повірив злому лялькареві Стромболі і вирушив на Острів задоволень, куди злодій заманював дітей, щоб перетворити їх на ослів для продажу.

У нашій історії-бувальщині аналогія із дзеркальним відображенням, все навпаки – досить дорослий чоловік теж попадає під чари феї, але доброї лише для кримінального світу, яка перетворює цього мужа з людини порядної в ляльку-маріонетку, спонукає нашого героя до нечесності. А хто виступає лялькарем Стромболі? Ляльководом є збірний образ квартирних шахраїв в місті Києві, яких знає і представляє ця «добра фея», в кримінальному світі названа «смотрящою» .

Як писала Агата Крісті, найпершою необхідністю для шахрая є висока репутація. Ось ця «добра фея» і втерлася в довіру до чиновника Київської міської державної адміністрації Поворозника Миколи Юрійовича, який завжди до зустрічі з нею намагався тримати високу планку щодо своєї репутації в чиновницькій кар’єрі.  Яким чином втерлася? – можемо лише здогадуватися. Мова йде про таку собі Петрощук Юлію Анатоліївну, 28.12.1986 року народження, яка прописана в гуртожитку на київському проспекті Науки. 

Чоловік пані Юлії відбував у свій час покарання у місцях позбавлення волі за шахрайські дії з нерухомістю. Авто, яким кермує Юлія Петрощук – Hyindai  Santa Fe -  можна часто побачити у певних одних і тих же місцях. Ця пані має пропуски в Київську міськдержадміністрацію і в Комунальне підприємство міської ради «Київське міське бюро технічної інвентаризації», хоча в жодній з цих структур офіційно не працевлаштована. В КМДА вона постійно навідується до одного і того ж пана чиновника – Поворозника Миколи Юрійовича. А в БТІ, де тривалий час відбуваються начебто, як їх називають, реформи, і, відповідно, постійно відбуваються зміни в керівництві, щоб бюро підпорядкувати керованим своїм людям, ця «добра фея» постійно тісно спілкується з Ященко Надією Миколаївною, виконуючою обов`язки начальника БТІ. Доходить до того, що пані Юлія привозить готові документи і вона їй їх підписує.

«Добра фея» Юлія Петрощук спеціалізується на відверто шахрайських діях щодо майна громадян міста Києва. Вона – агент в криміногенній шахрайській структурі по злочинному відбиранню нерухомості у справжніх власників цієї нерухомості. Вона – зв’язкова між чиновниками, комунальними працівниками, кримінальними структурами, криміналізованими представниками МВС.Київське БТІ формально звітує Департаменту комунальної власності КМДА, директором якого є Гудзь Андрій Анатолійович. Одначе, А.Гудзь абстрагувався, не втручається в процес, можливо він цього і не хоче, але очевидно на нього тиснуть і він не може ослухатися заступника В. Кличка – М. Поворозника.

Комунальне підприємство Київської міської ради БТІ має унікальний архів – там зберігається вся інформація про нерухомість всіх киян, юридичних осіб – державних і приватних підприємств, тощо. З серпня 2016 року начальник Бюро технічної інвентаризації  В.В. Сенчук, який пропрацював там більше 15 років,звільнився за власним бажанням.  З цього часу і почались так звані «реформи».

На місце В.В. Сенчука призначили Білича Віктора Олександровича – колишнього співробітника КП «Житлоінвестбуд-УКБ». Призначив його заступник голови КМДА М.Ю. Поворозник. Вони родичі, родом  з одного села (с. Святовець Теофіпольського району Хмельницької області) та за дивним збігом обставин мають дружин, які є рідними сестрами. До речі, призначили Білича В.О. за 3 дні до вступу в дію Рішення Київради №786/786 від 21.07.2016 про затвердження Положення про конкурсний відбір кандидатур на посади керівників комунальних підприємств, тобто через три дні керівника БТІ необхідно б було обирати на відкритому конкурсі.

Білич В.О. почав свою роботу з реорганізації БТІ, оголосив скорочення штату. Але вже через місяць приймає в штат ряд дивних осіб, зокрема заступника начальника відділу якості Гаврікова Дениса Олександровича. Д.О. Гавріков – з перших днів роботи почав займатися відверто кримінальними діяннями і корупційними схемами. Якими саме? Перше, що він зробив, – приніс своєму начальнику, В.О. Біличу, меморандум про «співпрацю» від громадської організації «Офіційна спільнота БТІ України» (реєстраційний номер 1462236), згідно якого в БТІ допускається на громадських засадах (безкоштовно) громадська організація для охорони, нібито для «недопущення розкрадання архіву», хоча в БТІ є свій договір з Державною Службою Охорони (ДСО) МВС про охорону приміщення і архіву в тому числі. Білич відмовляється підписувати такий меморандум, розуміючи про його відверту незаконність, але на нього тиснуть зверху. 29.11.2016-го В.О. Білич йде у відпустку на 24 календарних дні і видає наказ про покладання обов’язків начальника БТІ на Д.О.Гаврікова! Чому не на одного з трьох своїх заступників, а на людину, яка працює не повний місяць?! За дивним збігом обставин, згідно реєстру громадських організацій України, засновниками громадської організації «Офіційна спільнота БТІ України» (реєстраційний номер 1462236) є ТОВ «Всеукраїнське бюро технічної інвентаризації, реєстрації та оцінки нерухомого майна» (ідентифікаційний номер 3972303) і ТОВ «МІСЬКСПЕЦЕКСПЕРТ» (код 33741633), а директор громадської організації – Гавріков Денис Олександрович! 

 
lozhkin eiqetiquziqhtglv
  

ТОВ «МІСЬКСПЕЦЕКСПЕРТ» (код 33741633) – приватне БТІ. Засновником його є Липова Уляна Петрівна, а основним сертифікованим інженером (хто б ви думали?) – Гавріков Денис Олександрович (Сертифікат на сайті підприємства http://imse.com.ua/o-nas.html). Гавріков Денис Олександрович одночасно за посадою працює в Комунальному підприємстві міськради БТІ і є в штаті ТОВ «МІСЬКСПЕЦЕКСПЕРТ» (код 33741633) та директором громадської організації «Офіційна спільнота БТІ України». А це вже – відверта корупція. Посадова особа суб’єкта публічного права є одночасно в штаті товариства з обмеженою відповідальністю.

Гавріков Д., вже як виконуючий обов`начальника БТІ під час скорочення штатів  приймає на роботу незрозумілих людей, яких він привів. Це стало прямим порушенням трудового законодавства. Почалися зникнення справ з архіву, відбулися зміни змісту архівних справ, підробляються документи, проводиться реєстрація «заднім числом» фіктивних правових документів, організовується система корупції співробітників. До того ж почали шептатися, що Д.О. Гавріков вживає психотропні речовини.

Фінанси підприємства перейшли під повний контроль нового співробітника – протеже «кураторів зверху» – заступника головного бухгалтера Гаркавенко Ірини Миколаївни. Почалося освоювання грошей комунального підприємства через ремонти кабінетів і будівлі без проведення тендеру – оплата послуг проводилася на рахунки суб’єктів підприємницької діяльності. Таким чином з підприємства виведено більше 2 мільйонів гривен.

Білич Віктор Олександрович, зрозумівши, що йому як керівнику підприємства прийдеться відповідати за свого підлеглого «діяча» виконуючого обов`язки,  просився у Миколи Поворозника, що, мовляв, хоче звільнитися, і несподівано таки подав заяву на звільнення.

Згідно до розпорядження В.В. Кличка №17 від 25.01.2017 р., за поданням Департаменту комунальної власності, обов’язки начальника БТІ було покладено на заступника начальника БТІ Сушка Миколу Михайловича, котрий, коли увійшов у свої повноваження, то відмовився підписувати фінансові документи щодо зобов’язань по договорам колишнього керівника В.О. Білича і виконуючих обов’язки Д.О. Гаврікова та Н.М. Ященко. Така ситуація, звісно, Поворозника енд компані не влаштовувала і через тиждень   з невідомих причин без відповідного подання Департаменту комунального майна  виходить розпорядженням №65 від 10.02.2017 р. про призначення на посаду в.о. начальника БТІ Ященко Надія Миколаївна. І почалася друга хвиля «реформи БТІ».

Ященко Н.М. усуває Гаврікова Д.О. від усіх процесів на підприємстві і сама починає «керувати»  за вказівками зверху своїх «кураторів».

Без проведення тендеру через систему Prozorro  закупається система контролю доступу на підприємство БТІ, вартість якої  більше 700 тисяч гривень, а також нові комп’ютери, більш ніж на мільйон гривень.  Закупається це все у приватного підприємства, засновником якого  на 100% є громадянин Російської федерації. Залишається тільки здогадуватись, які комп’ютери з якими програмами встановлені в комунальному підприємстві, яке зберігає інформацію про всю нерухомість міста Києва і куди ця інформація  попадає.

Далі більше – виконуюча обов`язки начальника БТІ Ященко Н.М. миттєво розриває договір з державною охороною МВС України і заводить приватну охоронну фірму на охорону Комунального БТІ м.Києва . Все це відбувається без проведення тендеру і тільки за вказівкою «зверху». Зараз архіви міського БТІ фактично знаходяться під контролем приватної охоронної фірми!

Найнебезпечніше – ми стоїмо перед загрозою знищення технічних і правових архівів м.Києва. Є надзвичайні ризики для держави і перших осіб України. Архіви, а саме реєстраційні книги, технічна документація, архів правовстановлюючих документів БТІ, можуть бути безповоротно втраченими, пошкодженими, вкраденими тощо. В результаті може бути загублено 90% інформації про власність  киян і громадян України. Це може призвести до колосальних іміджевих втрат діючої влади, до масових заворушень, оскільки мова йде про приватну власність мільйонів громадян.

Є ризик потрапляння конфіденційної інформації в руки іноземних спецслужб – відомості про нерухомість депутатів, міністрів, посадових осіб держави, а також технічних паспортів стратегічних об’єктів держави, таких як Кабмін, Верховна Рада, СБУ, МВС, посольства, військові підприємства і т.п.

Найжахливіше уже відбувається. Інформація потрапляє в руки професійних шахрайських груп з метою незаконного відчуження майна громадян в особливо великих розмірах, шантажу та інших незаконних дій. Маніпуляції з реєстраційними книгами призводять до незаконного привласнення державної, комунальної та приватної власності.

Непрофесійне і злочинне керівництво підприємства БТІ ускладнює роботу правохоронних органів, оскільки йде витік інформації про вилучення документів в рамках оперативно-розшукової роботи (ОРД) або кримінального провадження.

Квартирні афери переросли в епідемію. Поки власники квартир працють, навчаються чи відпочивають, шахраї розробляють цілі схеми, щоб вполювати чуже житло. Одного дня можна просто не потрапити до себе додому, бо там висітиме новий замок, або будуть встановлені нові двері. Маючи доступ до реєстру нерухомості, аферисти легко можуть переоформити квартиру. На зміну копійчаним шахраям прийшли витончені комбінатори, що працюють винахідливо, натхненно і по-крупному. Операції з нерухомістю тепер для них – справжній клондайк.  А також в центрі української столиці нерідко можна натрапити на покинуті та занедбані будинки – архітектурні, історичні та культурні пам’ятки. В них ніхто не живе. Часто згадок про власників занедбаної української архітектурної спадщини немає в жодних можливих офіційних джерелах, і це вже дає можливості шахраям злочинно «ювелірно» заволодіти такими «нічийними» пам’ятками у центрі столиці.…Заступник Кличка Поворозник Микола Юрійович ще, можливо, має шанс звільнитися від образного лялькаря Стромболі, або зупинитися і самим не ставати ляльководом. Йому ж відомо, що «смотрящі» не можуть бути насправді добрими феями, доброта Петрощук Юлії Анатоліївни лише в лапках.

Олег Бойко

Теги статьи: БТІГавріков ДенисГудзь АндрійКГГАЯщенко НадіяКличкоТендерБілич ВікторПетрощук ЮліяПоворозник Николай
Автор статьи: Тарас Пивовар
Смотреть все новости автора
Версия для печати Послать другу

Лента новостей


loading...
Загрузка...

Наши опросы

В какой стране вы бы хотели жить?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
loose value {javascripts}