З 1 березня підвищують проїзд залізницею на 21%

09:41, 01.03.2015
Поделиться:
993   0
З 1 березня підвищують проїзд залізницею на 21%

З 1 березня підвищують проїзд залізницею на 21%

На українців уже з березня чекає черговий сюрприз від залізниці. З наступного місяця вартість квитків на потяг планують підвищити на 21%. Про це повідомив начальник департаменту пасажирських перевезень далекого сполучення "Укрзалізниці" Ігор Бреус. Спершу залізничники повідомляли, про поетапне підвищення тарифів зокрема з 1 березня на 6 %, з 1 квітня – на 7 %, з 1 травня – на 6,5 % з урахуванням інфляції. Відтак передумали, адже з’явилася інформація про подорожчання відразу з березня на 21%.

У прес-центрі Львівської залізниці 23 лютого повідомили, що наразі розпорядження про перерахунок вартості квитків не отримували.

– Незручностей під час придбання квитків на березень через підвищення тарифів для пасажирів не буде, – коментує працівниця прес-центру Львівської залізниці Юлія Грабова. – Зараз квитки на березень можна вільно купити за старими цінами. Та щойно буде вказівка перерахувати вартість квитків, система це виконає автоматично. Відповідно з того моменту квитки будуть продавати за новою ціною.

Водночас залізничники стверджують, що навіть 21% від вартості квитка не перекриє потребу в підвищенні тарифів. Пасажирські перевезення й з новими цінами будуть збитковими.

За нашими підрахунками, наприклад, квиток до Києва подорожчає залежно від дня тижня та вагона на 46-90 гривень і в купе ціна перевищить 500 гривень в один бік.

Наприклад, якщо наразі плацкартний квиток з Чернівців до Києва коштує 223-240 гривень, купе – 361-444, то після підвищення тарифів він буде коштувати: плацкарт 269-290 грн., купе вартуватиме – 436-537.

Нині альтернативою дорого потяга ще є автобус. Проїзд в автобусі наразі не змінився, і коштує із Чернівців до Києва 254 гривні. Та чи надовго?

Попри заяви залізничників про збитковість перевезень, пересічні українці не розуміють, чому ціни зростають абсолютно на все, адже зарплати залишаються без змін. Мало того, через ріст курсу долара наші заробітки взагалі стали мізерними, і доходи отримуємо менші, аніж у

Теги статьи: Железнодорожные билеты
Автор статьи: Максим Машков
Смотреть все новости автора
Версия для печати Послать другу

Лента новостей


loading...
Загрузка...

Наши опросы

В какой стране вы бы хотели жить?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
loose value {javascripts}