Конструктор-ентузіаст робить спроби відкрити в Україні лінію з виробництва електромобілів

15:31, 25.02.2017
Поделиться:
776   0
Конструктор-ентузіаст робить спроби відкрити в Україні лінію з виробництва електромобілів

Конструктор-ентузіаст робить спроби відкрити в Україні лінію з виробництва електромобілів

Конструктор-ентузіаст В’ячеслав Полтавець робить спроби відкрити в Україні лінію з виробництва електромобілів.

З такою ідеєю-пропозицією співзасновник громадської організації "Клуб автомобілістів "Електро-Автосам" звертався до багатьох автовиробників, передає Вісті Лівобережжя Київщини

«Я був у ПАТ "ЗАЗ", в корпорації "Еталон", що є найбільшим національним виробником вантажної та пасажирської техніки в Україні, однак все зводиться до того, що у виробництво електромобілів ніхто не хоче вкладати кошти, - наголошує В’ячеслав Полтавець. – Утім, як би не впиралися олігархи, відстоюючи свій нафтовий бізнес, люди все одно будуть активно їздити на електрокарах, бо попит на них дуже великий, а буде іще більший, якщо скасують ПДВ і дадуть дотації».

На базі ЗАЗ "Lanos" цілком реально зробити електроавтівку типу "Nissan Leaf", впевнений конструктор-ентузіаст. «В Україні є можливість виробляти власні акумулятори - у Дніпропетровському державному хіміко-технологічному університеті є кафедра хімічних джерел струму, де малими партіями виробляють літієві елементи для військових, - пояснює В’ячеслав Полтавець. – До того ж встановивши на даху власного будинку сонячні панелі та один-два вітряки, українці зможуть їздити на своїх електричних авто абсолютно безкоштовно». 

 eiqrhiqzuitglv

Прикро, що питанням електромобілів в Україні українці можновладці геть не цікавляться, нарікає конструктор-ентузіаст.

«Електромобілістів брак коштів убиває, - підкреслює В’ячеслав Полтавець. - При наявності грошей я міг би реалізувати свої розробки 2-3 роки тому, однак змушений працювати над тим, щоб просто забезпечити свою сім’ю найнеобхіднішим, аби лише вижити в складних нинішніх умовах, - шкода що моя творча діяльність тільки починається, а життя вже майже закінчується – сподіваюся, що сини продовжать справу».

Теги статьи: электромобилиКонструктор-энтузиастПолтавец Вячеслав
Автор статьи: Игорь Вашкевич
Смотреть все новости автора
Версия для печати Послать другу

Лента новостей


loading...
Загрузка...

Наши опросы

В какой стране вы бы хотели жить?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
loose value {javascripts}