В НАБУ заявили про новий вид рейдерства в Україні

22:23, 31.01.2017
Поделиться:
945   0
В НАБУ заявили про новий вид рейдерства в Україні

В НАБУ заявили про новий вид рейдерства в Україні

В НАБУ заявили про нову форму рейдерського захоплення приватної власності шляхом втручання в реєстри власності і підміни прізвищ власників майна.

“Зараз спостерігається масове рейдерство шляхом втручання в реєстри власності: власник з нього викидається і вноситься прізвище іншої особи. Буду з цього питання зустрічатися з міністром юстиції, тому що це нова форма рейдерства”, – цитує УНІАН голову відомства Артема Ситника.

Раніше Комісія при Міністерстві юстиції України з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації майнових прав та бізнесу в 2016 році задовольнила більше 500 або 50% від усіх поданих скарг про захоплення бізнесу та нерухомості.

Верховна Рада 6 жовтня прийняла за основу і в цілому розроблений за участю Міністерства юстиції «антирейдерський закон».

Президент підписав його 28 жовтня. Основними нововведеннями закону є впровадження нотаріального засвідчення підписів голови та секретаря загальних зборів компанії при реєстрації змін юридичної особи; нотаріального засвідчення підписів на статутних документах, заявах про вихід з товариства; кримінальної відповідальності реєстраторів за неправомірні дії при перереєстрації власності.

Раніше для боротьби з рейдерством в Україні запустили спеціальний sms-сервіс. Однак експерти зазначили, що рейдерство вже стало частиною української бізнес-культури, а народний депутат України від Радикальної партії Ляшка Сергій Рибалка заявив, що численні випадки рейдерства в країні покривають корумповані правоохоронці.

Теги статьи: ПреступленияНАБУ
Автор статьи: Павел Немченко
Смотреть все новости автора
Версия для печати Послать другу

Лента новостей


loading...
Загрузка...

Наши опросы

В какой стране вы бы хотели жить?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
loose value {javascripts}