Підприємства перевірятимуть мовні інспектори

15:17, 26.06.2017
Поделиться:
833   0
Підприємства перевірятимуть мовні інспектори

Підприємства перевірятимуть мовні інспектори

В Україні працюватимуть мовні інспектори. Це пе­редбачає законопроект «Про забезпечення функціо­нування української мови як державної», який заре­єстрували у парламенті. Його авторами є 76 народ­них депутатів.

Документ передбачає, що в Україні створять Центр української мови. Там працюватимуть 27 мовних інспек­торів. Стежитимуть за дотриманням стандартів мови в усіх сферах життя. Відвідуватимуть засідання органів державної влади, місцевого самоврядування, підприєм­ства й організації незалежно від форм власності. Перевірятимуть за власною ініціативою або на підставі скарги. Для отримання громадянства потрібно буде складати іспит.

Законопроект підтримали голова Українського інсти­туту національної пам’яті Володимир В’ятрович, акторка Ірма Вітовська, письменники Юрій Винничук, Олександр Ірванець, Василь Шкляр, Іван Драч, Дмитро Павличко, Іван Малкович та багато інших. Відповідне звернення го­лові Верховної Ради 19 червня передав представник фрак­ції «Народний фронт» Микола Княжицький, голова комі­тету з питань культури і духовності.

— Українська мова — не лише засіб спілкування чи надбання культури. Це важливий елемент конститу­ційного ладу, фактор державної єдності, національної без­пеки. Прийняти закон про статус української мови — на­гальний обов’язок парламенту, — пояснив Микола Кня­жицький.

Руслан ГРИШКО 

Джерело статті: «Газета по-українськи»

Теги статьи: законопроект Про державну мовуЗаконопроектперевіркиукраїнська моваПідприємства
Автор статьи: Виктор Криченов
Смотреть все новости автора
Версия для печати Послать другу

Лента новостей


loading...
Загрузка...

Наши опросы

В какой стране вы бы хотели жить?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
loose value {javascripts}